Hyppää sisältöön

Kirjanmerkki-podcast: Nuorten vallankumous

Mitä asioista nuoret haluavat muuttaa? Käsitelläänkö heille oikeasti tärkeitä teemoja riittävästi nuortenkirjallisuudessa? Entä miten kirja voi muuttaa nuoren ajattelua?
Julkaistu
Teksti Maija Puska
Kuvat Sofia Isokoski
Kirjanmerkki-podcast: Nuorten vallankumous

Äänitysstudiolla keskustelemassa Karri Miettinen aka Paleface (vas.), Kaisa Happonen, Viivi, Aleksanteri ja podcastin juontaja Maija Puska.

 

 

Kirjanmerkki-podcastin toisessa jaksossa kaivellaan nuortenkirjoista nuorille tärkeitä teemoja sekä yhteyksiä autenttiseen nuoruuteen. Aiheesta keskustelevat 15-vuotias Viivi, 17-vuotias Aleksanteri sekä kirjailijat Kaisa Happonen ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Jakson kirjat
• Kaisa Happonen & Karri Miettinen: Revi se (WSOY 2018)
• Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase (Otava 1984)


 

Kirjanmerkki on Lapsen Maailma -lehden kirjallisuusaiheinen podcast-sarja, jossa lapset ja nuoret puhuvat omalla äänellään lasten- ja nuortenkirjallisuudesta.

Kirjanmerkki-podcast kertoo, kuinka erilaiset lapset ja nuoret lukevat – ja millaiset kirjat heitä lukijoina inspiroivat. Tässä sarjassa lapset ovat asiantuntijoita. Jokainen jakso esittelee sekä kirjauutuuden että klassikon ja käsittelee niiden myötä tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja.

Käsikirjoitus ja juonto: Maija Puska
Äänisuunnittelu: Jaakko Autio