Siirry sisältöön
Emilian pesue

Sairastelua ja kevätväsymystä

05.04.2018

Olen ollut Suomen reissun jälkeen henkisesti virkistynyt. Maaliskuu oli silti uuvuttava kuukausi. Puoliso oli koko kuukauden enemmän tai vähemmän kipeänä. Hän pääsi aina muutamaksi päiväksi töihin. Sitten taas kuume nousi ja yskä yltyi, ja hänen oli jäätävä kotiin lepäämään. Olin päävastuussa lapsista ja kotitöistä. Emme voineet ulkoilla tai harrastaa muuta kivaa koko perhe yhdessä viikonloppuisinkaan.

Teen tällä hetkellä hyvin vähän töitä: freelance-hommia korkeintaan 15 tuntia viikossa. Sen verran kuopus on päiväkodissa. Muuten elän varsin leppeää elämää kotona, ja itse asiassa työtkään eivät ole olleet stressaavia. Olenkin ihmetellyt, miten olen uupunut niin kovasti siitä, kun toinen aikuinen on ollut lähestulkoon poissa pelistä. Mikä ihmeen kevätväsymys minuun iski?! Kellojen siirto kesäaikaankin tuntui niin raskaalta. En meinannut saada silmiä auki aamuisin ja iltaisin olin ihan naatti.

Viime aikoina on onneksi alkanut helpottaa. Sää on kääntymässä (ehkä) vähemmän sateiseksi, koleaksi ja mutaiseksi, ja puolisokin on jo melkein terve. Pääasiäisenä, kun myös hänellä oli muutama ylimääräinen lomapäivä, jaksoimme käydä koko perhe kaupungilla humputtelemassa, siivosimme yhdessä ja teimme pitkästä aikaa itse sushia. Olen nukkunut väsymystä pois ja hermoni ovat vähemmän kireällä.

Tämä positiivinen suuntaus jatkukoon nyt huhtikuussa. Valoa päin!

ps. Kuvat ovat eiliseltä, kun kävimme sadepäivän keskustahumputtelureissulla myös pääkirjaston näköalatasanteella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »