Siirry sisältöön
Emilian pesue

Arkista luonnon tarkkailua

01.10.2017

Tarkkailemme lasten kanssa lajeja ja luonnonilmitä ohimennen arjen keskellä. Toivon, että luonnontuntemus (vaikkapa oravan touhujen seuraaminen) tarjoaa lapsille elämyksiä ja opettaa heitä kunnioittamaan sekä suojelemaan luontoa. Aina en tiedä valmiita vastauksia lasten kysymyksiin, mutta ne ovat hyvä syy opetella itsekin lisää.

Viime aikoina olemme seuranneet ruskaa. Kyllä: täällä Englannissakin osa puista muuttuu kauniin keltaisiksi tai punaisiksi.

Koulumatkoilla ja kotipihassa olemme bongailleet hämähäkinseittejä. Etenkin viileinä ja kosteina aamuina verkot kimmeltävät upeasti vastavalossa.

Kotipihassa lapset etsivät selkärangattomia eläimiä ja ottavat niitä tutkittaviksi kuppeihin, joissa on suurennuslasi. Tutkimisen jälkeen eläimet vapautetaan takaisin luontoon. Suuria siruetanoita tarkkailemme muutenkin, sillä lähes aina sateen jälkeen niitä mönkii pihallemme. Lyyli haluaa säännöllisesti tarkastella niitä myös lähemmin.

Keittiön ikkunasta on helppo tarkkailla pihassa vierailevia sepelkyyhkyjä, harakoita, tilhiä ja muita lintuja. Myös harmaaoravia näemme päivittäin. Uoti sai oravan kiikariin, mutta ennen kuvan ottamista se tietenkin livisti pois.

Seuraavana suunnitelmissamme on rakentaa siilille pesä ja linnuille talveksi ruokintapaikka.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »